Maak van HR een gamechanger voor jouw bedrijf.

Elke bedrijfsstrategie klinkt goed op papier. In de praktijk is het zelden eenvoudig om deze waar te maken. De grootste bottleneck? Het blijft mensenwerk. Iedere bestuurder/directeur in Nederland begrijpt dat, maar dat betekent niet dat je hier de hele dag mee bezig kunt zijn.

Bij Buro Flinc begrijpen we dit als geen ander. Als HR-verbeterbureau met ervaring bij topbedrijven zoals LIDL, Staples, Action, Siemens, Blokker en Picnic weten we hoe we jouw bedrijfsvraagstukken moeten vertalen in concrete HR-doelstellingen en interventies.

Onze werkwijze bestaat uit twee sporen. Enerzijds maken we een vliegende start met het realiseren van de doelstellingen en het verbeteren van de organisatie met eigen A-team. Anderzijds begeleiden we jouw organisatie, inclusief het HR-team, door een transformatie om veranderingen duurzaam te borgen in jouw organisatie.

Herken je deze vraagstukken?

De strategie is helder voor de directie, maar de doorvertaling naar het leiderschap en de rest van de organisatie levert niet het gewenste resultaat op. Men lijkt moeite te hebben met het door vertalen van de bedrijfsstrategie in concrete verbeterplannen voor de organisatie.

De organisatie moet veranderen om beter aan te sluiten op de strategie, maar hoe deze ideale organisatie er dan uitziet en hoe je daar moet komen, lijkt een onoplosbare puzzel.

Of dit vraagstuk: de HR-organisatie wil dolgraag bijdragen aan het behalen van de gewenste resultaten, maar is nog onvoldoende uitgerust om bedrijfsdoelstellingen door te vertalen naar een resultaatgericht HR-strategie met interventies op het gebied van leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering en organisatie inrichting.

Er gaat te veel tijd naar het managen van de basis werkprocessen. Hierdoor blijft er weinig tijd over om te werken aan organisatieverbetering; een goede structuur, standaardprocessen en een solide infrastructuur.

Laat staan dat er tijd is voor het implementeren van automatisering, HR tooling, HR data of andere relevante innovaties en technologie. Jouw organisatie is simpelweg veel tijd kwijt aan het regelen van ‘basis’ randvoorwaarden, i.p.v. het werken aan gewenste verbeteringen.

Kortom, er zit heel veel potentie in de organisatie die er nog niet uitkomt, hoe hard iedereen ook zijn best doet.

Bedrijfsstrategie pragmatisch door vertaald

Bij Buro Flinc hebben we veel ervaring met deze vraagstukken, doordat we ze al in meer dan tachtig organisaties hebben ervaren. En middels pragmatische HR-transformaties hebben opgelost. Niet met uitgebreide plannenmakerij en eindeloze werksessies, maar gewoon door logisch na te denken en aan de slag te gaan.

Voor ons maakt het niet uit in welke fase de organisatie zit. Moet de organisatie groeien of krimpen? Moet de organisatie klaar worden gemaakt voor overname of is er juist net een overname of fusie geweest? Moet de organisatie versneld veranderen om relevant te blijven in de markt? Onze senior HR-adviseurs hebben ervaring met deze scenario’s op board niveau, nationaal en internationaal.

Wij nemen jouw primaire vraagstuk op strategisch niveau als uitgangspunt. Het verbeterinitiatief vanuit de directie vertalen wij in concrete business doelstellingen.

Wij zorgen voor een gedegen proces voor verandering en plegen interventies op het gebied van cultuur, leiderschap, HR-volwassenheid en organisatie inrichting. We begeleiden de omslag met effectief stakeholdermanagement.

Wij zorgen voor een solide inrichting van jouw organisatie met bijbehorende infrastructuur en automatisering; we laten de HR motor weer goed lopen! Dankzij onze standaard operating processen en kennisdatabase met templates, brengen we de organisatie in een paar stappen naar een hoger niveau.

Wij bepalen en organiseren de juiste kwalitatieve en kwantitatieve inzet van HR om te zorgen dat HR compliant is met juridische eisen en dat de kosten onder controle zijn.

Wij nemen jouw HR-organisatie mee in alles wat we doen, zodat ze leren om een solide business partner te zijn, die bedrijfsstrategie begrijpt en weten te vertalen in pragmatische HR-interventies.

Een hele waslijst. Bottom-line; wij zorgen dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de capaciteit en executiekracht van de mensen in de organisatie.

Onze visie: vanuit de business kijken naar de mensen

HR en bedrijfsstrategie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is onze unieke aanpak gericht op het transformeren van de HR-afdelingen van onze klanten van operationeel en administratief naar strategisch en resultaatgericht.

Of zoals wij het noemen, van een traditionele HR-afdeling naar een Business, People & Culture afdeling (BPC).

We begrijpen ook dat dit tijd kost en dat resultaten vaak morgen nodig zijn. Daarom bieden we op maat gemaakte programma’s waarin wij gerichte interventies doen om de problemen snel op te lossen. Hierbij betrekken we jouw HR-afdeling en organisatie en upgraden deze naar het niveau dat nodig is om de gewenste bedrijfsresultaten te blijven behalen.

Geïnteresseerd?

Bekijk onze diensten
Buro Flinc arrow right
Vlot.
Verantwoord.
Veranderen.
Contact
Afspraak