Business, People & Culture; bouwen aan een duurzaam, succesvol bedrijf.

De wereld staat niet stil, en snelle veranderingen dwingen organisaties zich snel aan te passen aan nieuwe realiteiten. Dit betekent dat traditionele organisatie- en leiderschapsmodellen aan herziening toe zijn.

Ook op het gebied van HR zijn de oude modellen niet langer effectief, en dat is precies wat wél nodig is om de uitdagingen aan te gaan van een wereld waarin verandering constant is.

Daarom nemen wij, Buro Flinc, het voortouw, met een nieuwe visie op HR binnen de organisatie: BPC. Geheel nieuw? Nee, zie het als een update! Eentje die past in de huidige tijd en die mensen en organisaties verder helpt ontwikkelen. Deze visie, vergezeld van een model dat gebaseerd is op goed onderbouwde theorieën en een schat aan ervaring, is klaar om leiders te helpen de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en hun ambitie te verwezenlijken om te groeien naarmate de bestaande populatie beter in staat is om de doelstellingen van de organisatie te behalen.

Van mensen belanghebbenden maken: BPC!

In de kern gaat de filosofie van werk over mensen en hun relaties met elkaar. Wij geloven dat mensen de belangrijkste belanghebbenden zijn in een organisatie, en dat we er op alle mogelijke manieren naar moeten streven om duurzame relaties met hen op te bouwen.

Om een ondersteunende omgeving te creëren waarin mensen kunnen gedijen en optimaal presteren, moeten we streven naar de harmonie van succeselementen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds versterken. Dit resulteert in getalenteerde mensen die passen in het DNA van de organisatie en kunnen samenwerken aan gemeenschappelijke doelen om moeiteloos bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Deze elementen zijn: Business - People - Culture - BPC!

Business, people en culture in balans

Business staat voor bedrijfsprocessen. Het hebben van goed gedefinieerde bedrijfsprocessen is van cruciaal belang voor elke organisatie. Deze processen bieden structuur en richtlijnen voor werknemers, zodat iedereen op dezelfde golflengte zit. Efficiënte processen leiden tot een hogere productiviteit en betere resultaten.

People zijn de belangrijkste troef van elke organisatie; zij zijn immers verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de verkoop en de levering van het product of de dienst. Daarom is het essentieel dat organisaties toptalent aantrekken en behouden en een team hebben van toegewijde, gepassioneerde en getalenteerde mensen die werken aan een gemeenschappelijk doel.

Culture is de som van de waarden, overtuigingen en attitudes van de organisatie. Het geeft vorm aan hoe werknemers zich gedragen en met elkaar omgaan, en ook met klanten en cliënten. Een positieve organisatiecultuur kan helpen het moreel te verhogen, de betrokkenheid van werknemers te vergroten en de retentiepercentages te verbeteren.

Een organisatie kan haar prestaties alleen optimaliseren door haar bedrijfsactiviteiten, mensen en cultuur op elkaar af te stemmen, en door haar processen aan te passen en te toetsen aan de context.

BPC in de praktijk

Het is duidelijk dat evenwicht noodzakelijk is voor het succes van elke onderneming. Maar hoe bereik je dit in de praktijk? Dat begint met inzicht in de prestaties en interactie van de drie kernelementen en hun relatie tot bedrijfsresultaten. Met onze zelfontwikkelde BPC-scan onderzoeken we deze relatie en identificeren we verbeterpunten. Met deze informatie kunnen we een implementatieplan ontwikkelen dat je helpt de gewenste resultaten te behalen.

De BPC scan is een essentieel onderdeel van ons streven om onze cliënten te helpen hun volledig potentieel te bereiken. Het stelt ons in staat een routekaart naar succes te maken die rekening houdt met alle belangrijke factoren die in aanmerking genomen moeten worden om succes te blijven boeken.

Let’s go!

Een nieuwe visie, anders dan het traditionele HR, is niet omdat het verkeerd was, maar omdat HR klaar is voor de volgende stap in zijn volwassenheid in de organisatie. Deze nieuwe visie gaat over de integrale relatie tussen business, people en culture. Bovendien gaat BPC uit van werkrelaties die gekenmerkt worden door volwassenheid; succes ontstaat niet door mensen in de juiste richting te dwingen of hen volledig zelfsturend te maken, maar door ervoor te zorgen dat ze over de juiste competenties beschikken om productief samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.

In een complexe wereld, waar ontwikkelingen razendsnel gaan, we met elkaar grote problemen moeten oplossen én we dit met minder mensen moeten doen, is BPC dé strategische filosofie voor elke organisatie die wil veranderen en verbeteren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van kennis & inzichten.

Wij zullen je gegevens alleen gebruiken om je op de hoogte te houden van Buro Flinc.
Dankjewel! Je bent ingeschreven.
Oeps! Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.