Het geheime wapen van HR om de bedrijfsprestaties te verhogen: BPC!

Full name
March 14, 2024
5 min

Dit perspectief kan het voor HR-professionals moeilijk maken om overtuigend te argumenteren dat nieuwe initiatieven volledig gefinancierd moeten worden, omdat het rendement van investeringen niet altijd onmiddellijk duidelijk is in een HR-strategie.

Als gevolg daarvan kiezen steeds meer HR-afdelingen voor andere benaderingen om hun waarde te bewijzen, die verder gaan dan administratieve functies en aantonen dat effectief HR een aanzienlijke impact kan hebben op het bedrijfsresultaat.

Een beproefde manier om dat te doen is door het BPC-model te gebruiken - een eenvoudig en modern besturingsmodel dat HR in het hart van de organisatie plaatst en het met de bedrijfsstrategie verbindt. Met BPC kun je de betrekkingen met de werknemers strategisch afstemmen op de algemene bedrijfsdoelstellingen, en zo de prestaties en de rentabiliteit verbeteren.

BPC in een notendop

BPC is een moderne visie op hoe werk georganiseerd moet worden. HR moet in het centrum van de organisatie staan om waarde te leveren aan de bedrijfsstrategie. Door een naadloze verbinding tot stand te brengen tussen de elementen business (B), people (P) en culture (C), kunnen organisaties een grotere betrokkenheid, betere prestaties en betere resultaten bereiken. Het begeleidende model, ontwikkeld op basis van 20 jaar HR-onderzoek en veelvuldige praktijkervaring in high-performance organisaties, biedt organisaties een kader om van goed naar geweldig te gaan.

Wat betekent BPC voor HR en de organisatie?

BPC is een game-changer voor HR-professionals. Het biedt een routekaart voor hoe HR kan bijdragen aan het algehele succes van de organisatie. Met BPC wordt HR niet langer gezien als een kostenpost, maar eerder als een strategische partner die kan helpen zakelijk succes te stimuleren. Het raamwerk helpt HR-professionals een cultuur van innovatie en verandering binnen de organisatie te creëren, waardoor werknemers zich verbonden voelen met de organisatie en haar doelen.

Bovendien kan BPC helpen bij het ontwikkelen en implementeren van beleid en procedures die zijn afgestemd op de bedrijfsstrategie. Uiteindelijk is BPC een krachtig instrument dat organisaties kan helpen hun doelstellingen te bereiken en een concurrentievoordeel te creëren.

Hoe implementeer je BPC in de organisatie?

De voordelen van BPC zijn duidelijk, maar hoe ga je te werk om het in je organisatie in te voeren? Dat begint met inzicht in de prestaties en interactie van de drie kernelementen en hun relatie tot bedrijfsresultaten. Met onze zelfontwikkelde BPC-scan onderzoeken we deze relatie en identificeren we verbeterpunten.

Zodra we een duidelijk inzicht hebben in waar je organisatie staat, kunnen we beginnen met het doorvoeren van de nodige veranderingen om de gewenste resultaten te bereiken. Dit vereist de steun van het hoger management, en ook de bereidheid om in HR te investeren.

Draagvlak creëren

Een van de grootste uitdagingen waarmee HR professionals te maken krijgen bij het invoeren van het BPC model is het verkrijgen van de steun van de CEO en andere afdelingen. Die support is essentieel om echte verandering in de organisatie te zien.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om draagvlak voor BPC te realiseren:  

  • Maak een business case voor BPC die aantoont hoe het de prestaties en bedrijfsresultaten kan verbeteren.
  • Zorg voor buy-in bij andere belangrijke belanghebbenden door hen te laten zien hoe hun afdeling baat zal hebben bij BPC.
  • Wees bereid om zelf in HR te investeren. De invoering van BPC vereist een inzet van je eigen afdeling voor verandering en vernieuwing. Deze investering zal zich uitbetalen in betere relaties met de werknemers en betere bedrijfsprestaties.

Geen tijd voor een strategie? BuroFlinc helpt!

Vind je het moeilijk om de CEO te overtuigen van de voordelen van BPC? Je bent niet alleen. Wij bij BuroFlinc, de oprichters van BPC, zijn enthousiast over dit model en de mogelijkheden die het biedt. We hebben gezien hoe dit model organisaties kan helpen hun doelen te bereiken, en we hebben veel HR afdelingen geholpen hun CEO's de voordelen en waarde van BPC te laten zien. We zijn ervan overtuigd dat we hetzelfde voor jou kunnen doen.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen je HR afdeling en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van kennis & inzichten.

Wij zullen je gegevens alleen gebruiken om je op de hoogte te houden van Buro Flinc.
Dankjewel! Je bent ingeschreven.
Oeps! Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.