Snel terug naar 'business as usual'.

Reorganisatie of herinrichting..het voelt als 'slecht nieuws'. Begrijpelijk. Toch is het resultaat van een geslaagd traject positief voor alle betrokkenen. Voortbestaan van de onderneming, succesvolle outplacements en invoer van bedrijfsprocessen die continuïteit waarborgen.

Anders organiseren

Voor iedere vorm van reorganiseren geldt; duidelijkheid naar stakeholders is essentieel. Heldere verwachtingen, duidelijke perspectieven en zo min mogelijk denkwit.

Op beleidsniveau moet er duidelijkheid over kosten en doorlooptijd zijn. Verschillende scenario's helpen bij het maken van gevalideerde keuzes en stuurlijnen.


Werknemers zoeken duidelijkheid over het waarom van de reorganisatie, welke consequenties dat heeft en hoe het bedrijf hen helpt bij een soepele transitie.

Aan beide kanten lopen business-sense en emotie al snel door elkaar. Een vermenging die contraproductief zal blijken. In tijd, kosten en het gevoel dat blijft hangen bij teamleden die aanblijven.

De snelste route naar resultaat? Gecontroleerd, daadkrachtig en door te bouwen op inhoudelijke expertise.
Reorganisatie duur gemiddeld 1,5 jaar? Beat the Benchmark met ons Fit to Stay programma

Heldere aanpak, snel doorpakken.

De expertise om een reorganisatie traject op te zetten en te begeleiden vind je niet bij bedrijven zelf. Logisch, het is een aparte tak van sport. Om te voorkomen dat iedereen meteen in een 'juridische reflex' schiet, is externe expertise het beste alternatief. Al helemaal als leiderschap en HR zelf ook in een nieuwe structuur ingepast worden. De experts van Flinc laten jaren ervaring, met alles van downsizen, outsourcen en herinrichten tot fuseren, uitfaseren, harmoniseren of upscalen voor je werken. So.. do we walk the talk?

Na meer dan 15 succesvolle reorganisaties vinden wij van wel. Dat zie je terug in onze succes ratio's; 100% binnen budget, waarbij 98% van de aangeboden VSO binnen 3 weken getekend is. En 100% van de betrokken OR's zijn het erover eens, blijkt uit evaluatie surveys; "professioneel", "constructief" en "goed voor alle stakeholders".

Meer weten over dit programma?

Gratis Online Masterclass

De HR -motor;
snel uw HR op orde.

In 30 minuten leer je de stappen om de basis snel op orde te brengen. Zodat je daarna echt kan beginnen met het verbeteren de organisatie. Schrijf je in voor de gratis Masterclass op dinsdag 9 april om 16:00.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze voorwaarden.
Je bent ingeschreven.
Je ontvangt een bevestiging in je mailbox.
Oeps! Probeer het nog een keer.
Onze klanten: