Onze visie op een betekenisvolle toekomst voor HR: BPC.

Full name
March 14, 2024
5 min

Wij willen vol trots iets met je delen. 

 

In 2022 hebben wij, Buro Flinc, het voortouw genomen om een nieuwe visie op HR binnen de organisatie te ontwikkelen: Business, People & Culture (BPC)

Geheel nieuw? Nee, zie het als een update! Eentje die past in de huidige tijd en die mensen en organisaties verder helpt ontwikkelen. Deze visie, vergezeld van een model dat gebaseerd is op goed onderbouwde theorieën en een schat aan ervaring, is klaar om leiders te helpen om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en hun ambities te verwezenlijken.

 

Waarom was dit nodig?

Slechts 30 procent van de CFO's en CEO’s erkent de strategische rol van HR. Wij weten inmiddels echt wel waar we mee te maken hebben. Maar het doet ons altijd weer beseffen dat we moeten blijven uitleggen wat HR voor de organisatie kan betekenen. Ze kijken ons met een andere blik aan. Van, wat breng jij aan tafel?

Wat is de visie achter BPC?

In de kern gaat de filosofie van werk over mensen en hun relaties met elkaar. Wij geloven dat mensen de belangrijkste belanghebbenden zijn in een organisatie, en dat we er op alle mogelijke manieren naar moeten streven om duurzame relaties met elkaar op te bouwen.

Om mensen optimaal te laten presteren en plezier te laten ervaren in hun werk, moeten we streven naar harmonie tussen de business doelstellingen, de mens zelf en de cultuur die mensen verbindt aan de organisatie. 

Door HR een update te geven naar BPC kan ‘HR’ het vakgebied zijn wat naar de toekomst toe een onderscheidende bijdrage gaat leveren. En dat is hard nodig. 

Uit welke elementen bestaat BPC?

We gaan altijd uit van het business vraagstuk. Vanuit deze uitdaging kijken we naar de bedrijfsprocessen, mensen en cultuur. 

Business staat voor bedrijfsprocessen. Het hebben van goed gedefinieerde bedrijfsprocessen is van cruciaal belang voor elke organisatie. Deze processen bieden structuur en richtlijnen voor werknemers, zodat iedereen op dezelfde golflengte zit. Efficiënte processen leiden tot een hogere productiviteit en betere resultaten.

People zijn de belangrijkste troef van elke organisatie; zij zijn immers verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de verkoop en de levering van het product of de dienst. Daarom is het essentieel dat organisaties toptalent aantrekken en behouden en een team hebben van toegewijde, gepassioneerde en getalenteerde mensen die werken aan een gemeenschappelijk doel.

Culture is de som van de waarden, overtuigingen en attitudes van de organisatie. Het geeft vorm aan hoe werknemers zich gedragen en met elkaar omgaan, en ook met klanten en cliënten. Een positieve organisatiecultuur kan helpen het moreel te verhogen, de betrokkenheid van werknemers te vergroten en de retentiepercentages te verbeteren.

Hoe werkt BPC in de praktijk?

Het is duidelijk dat evenwicht noodzakelijk is voor het succes van elke onderneming. Maar hoe bereik je dit in de praktijk? Dat begint met inzicht in de prestaties en interactie van de drie kernelementen en hun relatie tot bedrijfsresultaten. 

Met onze zelfontwikkelde BPC-scan onderzoeken we deze relatie en identificeren we verbeterpunten. Met deze informatie kunnen we een implementatieplan ontwikkelen dat je helpt de gewenste resultaten te behalen.

De BPC scan is een essentieel onderdeel van ons streven om onze cliënten te helpen hun volledig potentieel te bereiken. Het stelt ons in staat een routekaart naar succes te maken die rekening houdt met alle belangrijke factoren die in aanmerking genomen moeten worden om succes te blijven boeken. Onze programma’s gaan dus altijd over de business, de mensen en de cultuur.

Let’s go!

Een nieuwe visie, anders dan het traditionele HR, is niet omdat het verkeerd was, maar omdat HR klaar is voor de volgende stap in zijn volwassenheid in de organisatie. 

Deze nieuwe visie gaat over de integrale relatie tussen business, people en culture. Bovendien gaat BPC uit van werkrelaties die gekenmerkt worden door volwassenheid; succes ontstaat niet door mensen in de juiste richting te dwingen of hen volledig zelfsturend te maken, maar door ervoor te zorgen dat ze over de juiste competenties beschikken om productief samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.

In een complexe wereld, waar ontwikkelingen razendsnel gaan, we met elkaar grote problemen moeten oplossen én we dit met minder mensen moeten doen, is BPC dé strategische filosofie voor elke organisatie die wil veranderen en verbeteren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van kennis & inzichten.

Wij zullen je gegevens alleen gebruiken om je op de hoogte te houden van Buro Flinc.
Dankjewel! Je bent ingeschreven.
Oeps! Er ging iets fout. Probeer het nog een keer.